آخرین اخبار
کد مطلب: 79418
جان کري: مذاکرات ژنو تهران را از دستيابي به بمب اتم دور کرد / ساختار تحريم‌ها يکپارچه مانده است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 913

به گزارش سلام لردگان؛ "جان کري" وزير خارجه آمريکا در مصاحبه با شبکه "پي‌بي‌اس"  ادعا کرد که تحريم‌هاي بين‌المللي ايران را وادار به مذاکره هسته‌اي کرده، و همچنين گفت توافق ژنو توانسته فاصله تهران تا دستيابي به بمب اتم را افزايش دهد.

 
کري در پاسخ به سوالي در مورد دستاوردهاي سياست خارجي دولت "باراک اوباما"رئيس جمهور آمريکا، گفت: "اوباما با ايران وارد تعامل شده است. پيشتر ما در مسير برخورد قطعي قرار داشتيم، چراکه آن‌ها در حال ساخت يک سيستم هسته‌اي بودند و جهان نيز در برابر آن‌ها ايستاده بود. اما رئيس‌جمهور  تحريم‌هايي را اعمال کرد و اين تحريم‌ها باعث شدند ايران را به پاي ميز مذاکره بيايد."
 
وي در ادامه افزود: "هم‌اکنون ما در ميانه مذاکرات هستيم. همه طرف‌ها تائيد مي‌کنند که در اين مدت ساختار تحريم‌ها يکپارچه مانده است. برنامه هسته‌اي متوقف شده و به عقب بازگردانده شده است. در حال حاضر زماني را که ممکن است ايران به بمب اتم دسترسي پيدا کند را افزايش داده‌ايم. اين يک موفقيت است."
 
در همين حال کري بار ديگر از مقوله موسوم به "زمان گريز" صحبت کرده، که تهران علاوه بر رد کردن هرگونه تلاش براي ساخت سلاح هسته‌اي، با استناد بر متن توافق ژنو، اعلام کرده است که ساختار و ابعاد آتي برنامه هسته‌اي، بايد بر اساس "نيازهاي عملي" اين کشور باشد. با اين وجود طرف غربي تنها مسئله فاصله احتمالي تا بمب را مد نظر قرار داده و بر محدود شدن بيش از حد ميزان غني‌سازي ايران اصرار مي‌ورزد.
 
جان کري در  گفتگو با "اريکا جانسون" در شبکه تلويزيوني پي بي اس افزود: صادقانه بگويم فکر نمي کنم باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا چيز زيادي از اعتبار خود براي موفقيت در سياست خارجي دولتش خرج کرده باشد. منظورم اين است که اگر به وقايع اوکراين دقت کنيد ، خواهيد فهميد باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا تلاش کرده  است اروپا را با آمريکا بر سر تحولات کي يف همسو کند و تحريم هاي سخت ضد روسيه را بر روي ميز با شرکاي اروپايي گذارد. هرچند کشورهاي اروپايي از اين موضوع چندان راضي نبودند اما با اين وجود در اين مسير با آمريکا هسمو شدند. رئيس جمهور آمريکا در سوريه نيز تصميم به حمله نظامي گرفت و بسيار عاقلانه و بجا اين تصميم گيري را در کنگره به راي گذاشت. کنگره اما موضوع حمله نظامي را از دستور کار خود  کنار گذاشت اما ما به راه حل ديگري دست يافتيم و آن خارج کردن سلاح هاي شيميايي سوريه از اين کشور در زمان مقرر و پيش از حمله نظامي احتمالي به اين کشور بود. علاوه بر اين ها ، رئيس جمهور آمريکا در حال تعامل با ايراني ها است. ما همزمان با مخالفت جامعه جهاني با برنامه اتمي ايران ، در حال مذاکره با طرف هاي ايراني هستيم . باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا با اعمال برخي تحريم ها ، زمينه را براي به پاي ميز مذاکره کشاندن تهران فراهم کرد و اينک در ميانه راه مذاکرات هستيم. بنابراين معتقدم تعامل ايجاد شده و اين تعامل درتاريخ آمريکا بي سابقه است . فکر مي کنم اين موضوع کاملا اثبات شده و ظاهر شده است. اما مشکل به طور کلي اينجاست که مسائل بطور کامل اطلاع رساني نشده. البته اين روزها صنعتي به نام تخاصم در واشنگتن وجود دارد که با هر چيزي مخالفت مي کند که در اين ميان کنگره و قانون گذاري هايش از جمله اين مشکلات است. 
 
 
جان کري ادامه داد: اينکه رئيس جمهور آمريکا با کمترين زحمت براي کاستن از بحران در اوکراين ، سوريه و ايران تلاش مي کند، از موفقيت‌هاي او محسوب مي‌شود اما در اين ميان نقش برخي نمايندگان در ايجاد مانع بر سر تصميم گيري هاي رئيس جمهور آمريکا ،  قابل توجه است.
 
 
کري که با تلويزيون دولتي پي بي اس آمريکا مصاحبه مي کرد خاطر نشان کرد نيروهايي که در مرز (اوکراين) بودند در حال عقب‌نشيني به سمت مسکو هستند و به سمت کيف پيش نمي روند. 
 
او بدين ترتيب خبري را که روز سه‌شنبه يک مسئول پنتاگون اعلام کرده بود تأييد کرد. 
 
کري در عين حال گفت شواهدي وجود دارد مبني بر اينکه روس‌ها از مرز مي گذرند، چچني‌هايي که در روسيه آموزش ديدند براي برهم زدن اوضاع و مشارکت در نبردها از مرز گذشتند و وارد اوکراين شدند. 
منبع باشگاه خبرنگاران جوان
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس